Wanneer heb ik hulp nodig?2018-01-26T14:47:49+01:00

Wanneer heb ik hulp nodig?

Wanneer heb ik hulp nodig , ofwel wat zijn psychische klachten?

Bij psychische klachten kan je denken aan sombere en/of depressieve gevoelens, stressklachten, angsten en spanningen of psychologische klachten rondom het (as) ouderschap.

Het kan zijn dat je bijvoorbeeld tegen de bevalling.
Een eerdere nare (traumatische) bevalling, kan je wens tot gezinsuitbreiding, in de weg staan. Of kan angstklachten veroorzaken voor de bevalling die komen gaat. Ook kan er sprake zijn van rouw en verlies-verwerking na het verlies van je (ongeboren) kindje.

Kortom je kent jezelf zo niet, je hebt het gevoel grip te verliezen en het lukt je niet ‘het tij’ te keren. Wacht dan niet te lang, laat een professional met je meedenken in het hervinden van je herstel.

Relationele problemen
Wij zien ook koppels waarbij sprake is van relationele problemen. Je kan hierbij denken aan je buitengesloten voelen als partner. Maar het kan ook gebeuren dat er voor en na de  bevallingen onderlinge spanningen zijn ontstaan die niet meer vanzelf oplossen.

Je kan bij ons ook aankloppen als het delen van verdriet of angsten niet meer vanzelfsprekend is en je beide gevoelens van eenzaamheid ervaart.

Ook kunnen er spanningen ontstaan op seksueel gebied die niet voldoende opgelost worden. In fertiliteit trajecten komt er vaak veel druk te liggen op de intimiteit en seksualiteit. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je samen hier weer een goede balans in vind.

Maar ook dilemma’s voor of na een abortus en hoe hier mee om te gaan als paar kunnen thema van gesprek zijn.