Een kinderwens…2018-01-26T14:44:33+01:00

Een kinderwens…

Een kinderwens…

Zwanger worden gaat niet altijd vanzelf. Één op de zes paren raakt niet binnen een jaar zwanger.  Bij de één kan het gewoon langer duren dan bij de ander maar er zijn ook koppels die een kinderwens hebben en waarbij het zwanger worden niet op een natuurlijk manier lukt. Deze paren komen vaak in een medische molen van de vruchtbaarheids-behandeling terecht. Enerzijds is het fijn dat deze mogelijkheden er zijn maar dit kan ook een forse wissel op jou als individu, maar ook op jullie als paar trekken.

Intimiteit veranderd, seksualiteit veranderd, gevoelens van falen en tekortschieten kunnen ontstaan. Allerlei emoties en gevoelens die voor veel paren ook nog eens achter de voordeur moeten blijven omdat niet iedereen er met zijn omgeving over wil of kan praten. Vaak heeft de omgeving ook niet voldoende oog voor de psychische aspecten van jullie proces op de korte en lange termijn. En maakt dit het vaak ook lastig in het contact met anderen.

Herken je jezelf en/of jullie samen in bovenstaande; Praktijk Wij heeft ervaring op het gebied van fertilliteit en de betekenis die dit heeft voor jullie.