Links2023-02-07T12:28:05+01:00

Links

Onderstaande links kunnen jou helpen informatie te vinden rondom vragen die je hebt over ziekte beelden vormen van behandeling of antwoorden op vragen die ontstaan tijdens de behandeling. Verder vindt je links naar de beroepsverenigingen waar wij bij aangesloten zijn,  onze samenwerkingspartners of patiëntenverenigingen.

  • Landelijk kenniscentrum psychiatrie en zwangerschapHet Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en zwangerschap (LKPZ) is een gezamenlijk initiatief van professionals die werkzaam zijn binnen het gebied van psychiatrie en zwangerschap. Uit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat ernstige psychische problemen tijdens de zwangerschap en in het kraambed niet alleen het functioneren van de (aanstaande) moeder beperken, maar ook de ontwikkeling van het (ongeboren) kind ongunstig kunnen beïnvloeden. Aan de andere kant is er ook steeds meer bekend over effectieve behandelingen bij de (aanstaande) moeder en het mogelijk bedreigde kind.
  • Nederlandse vereniging voor gezins en relatie therapie  Kenmerkend voor relatie- en gezinstherapie (systeemtherapie) is dat partners en/of gezinsleden meestal samen in therapie zijn. Klachten staan nooit op zichzelf. Meestal hebben ze te maken met de situatie waarin iemand leeft. Klachten worden beïnvloed door de mensen waarmee je samenleeft en andersom. Een relatie- en gezinstherapeut (systeemtherapeut) weet dit als geen ander. Gesprekken met een systeemtherapeut zorgen voor meer begrip tussen jou en je naasten (partner, broer, zus, buren, vrienden, collega’s, hulpverleners etc.). Door het betrekken van de naasten bij de therapie treedt er sneller herstel op, zowel op de korte als op de lange termijn.
  •  EMDR   is een eerste-keuze behandeling voor de gevolgen van psychotrauma. Maar wat is EMDR en hoe gaat het in z’n werk?