Relatietherapie, jullie en hoe verder?2018-01-26T14:51:14+01:00

Jullie en hoe verder?

Wij ondersteunen en bieden hulp aan stellen die geconfronteerd worden met problemen waar zij niet voor hebben gekozen.

Relatietherapie rondom de zwangerschap.

Wij bieden partnerrelatie therapie en ondersteuning bij de eerste fase na de geboorte. Een fase die soms heel zwaar en intens kan zijn en waar gevoelens en emoties ontstaan waarvan je geen vermoeden had. Hoe geef je samen vorm aan het ouderschap, hoe ga je om met angsten of gevoelens van tekortschieten. Allemaal vragen waarop wij samen met jullie een antwoord kunnen zoeken en waar je met ondersteuning vaak wel uit kan komen.

Relatietherapie bij communicatie problemen of een dreigende breuk in de relatie.

Daarnaast bieden wij ook partnerrelatie therapie aan stellen die in een andere fase van hun leven en relatie zijn beland. In de therapie ligt de focus op de negatieve interactiecirkels en de gevoelde machteloosheid. We kiezen niet voor een partij maar werken vanuit meerzijdige partijdigheid. De relatie met jullie staat voorop. Onze ervaring is dat als een van de twee partners zich niet voldoende gehoord of gezien voelt de gesprekken minder effect sorteren en problemen in stand blijven.

Relatie en gezinstherapie

Wij zijn beide aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG). Dit is de enige beroepsvereniging voor relatie en gezinstherapeuten. Alle aangesloten leden hebben een postdoctorale opleiding gevolgd. Daarna ben je verplicht je kennis en kunde op niveau te houden en moet ieder lid zich elke 5 jaar herregistreren.