Klacht2018-01-26T15:05:09+01:00

Klacht

Wij willen problemen niet groter maken dan ze zijn. We zijn ons bewust van de spannende en nieuwe periode waar jullie door heen gaan en die enerzijds heel normaal is. Toch weten we uit ervaring dat deze periode niet altijd even makkelijk is. Daarnaast heb je als man soms het gevoel dat je een bijrol vervult in het circus van de zwangerschap. Van Gynaecoloog tot bevallingscursus, van echo tot verloskundige en van Prenatal tot kinderkamer. Er wordt van alles van je verwacht onder andere door je partner, de familie en de maatschappij en misschien ook wel door jezelf en dit alles bij elkaar komt ook nog eens bovenop op de dagelijkse bezigheden.

Alleen al hiervoor kan het fijn zijn om even ‘je ei’ kwijt te kunnen, je zorgen te delen zonder dat daar door vrienden grappen over worden gemaakt.

Als er naast het bovenstaande ook nog eens sprake is van psychische klachten bij je partner dan kan het allemaal teveel worden. Één ding weten we zeker dat als jouw partner depressief is jij ook grote kans hebt om een depressieve klachten te krijgen.

Ongeveer de helft van de mannen waarvan de partner een postpartum depressie heeft ,ontwikkelt zelf ook een depressie.

Bij sommige mannen ontstaat er ernstige vorm van depressie. Is dat het geval dan is er professionele hulp nodig. Zijn problemen dienen dan ook serieus genomen te worden. Gelukkig is deze vorm van depressie goed behandelbaar.

Voorkeur heeft het om hier preventief op in te zetten.

Kenmerken:
– Overdreven vermoeidheid
– Angst en spanningsklachten
– In zichzelf gekeerd zijn, stil zijn, afwezigheid in het contact
– Slapeloosheid
– Woede, boosheid, agitatie
– Overdreven bezorgdheid over inkomen of behuizing, toekomst

Net als (aanstaande ) moeders hebben ook mannen behoefte aan steun, aanmoediging, geruststelling en een veilige plaats om hun gevoelens te kunnen uiten. Bij Praktijk Wij proberen we daar op aan te sluiten met ons behandelaanbod.